Keittiökauppa Kylväjä Oy

Keittiökauppias Taina Kylväjä luottaa kasvuun Tampereella – remonttibuumi jatkuu vahvana.

Keittiökauppa Kylväjän perustaja ja Tampereen Noblessa-kauppias Taina Kylväjä tuntee keittiöalan trendit ja tietää, mitä asiakkaat haluavat. Keittiösuunnittelijan uran vaihtaminen yrittäjyyteen 30 vuotta sitten oli rohkea veto, joka on sittemmin työllistänyt koko Kylväjän perheen. Luottavaisesti tulevaisuuteen katsova yritys on pian uuden edessä, kun perheen poika Lauri ottaa entistä suuremman vastuun yrityksessä.

 

Kun keittiöistä puhutaan, niin Taina Kylväjä tuntee ne läpikotaisin

Pitkään uraan mahtuu työkokemusta eri keittiömerkeiltä niin pääsuunnittelijana, keittiömyyjänä kuin kauppiaanakin. Monipuolinen osaaminen rohkaisi Kylväjää ryhtymään yrittäjäksi 90-luvun alussa, ja nykyään Keittiökauppa Kylväjällä on Tampereen seudulla vahva maine ja uskollinen asiakaskunta.

Vuonna 2015 Kylväjälle tarjottiin mahdollisuutta ryhtyä Noblessa-kauppiaaksi. Noblessa-brändin taustalla on saksalainen nobilia-Werke, joka valmistaa kalusteet Euroopan suurimmalla keittiötehtaalla ja toimittaa niitä kuluttajille yli 90 maahan. Kun valmistajan Suomen edustaja ehdotti yhteistyötä, Kylväjä halusi ensin perehtyä kunnolla tuotteisiin:

“Lähdimme mieheni kanssa tutustumaan Saksan tehtaan toimintaan ja kalustevalmistukseen. Nobilian tuotannon volyymi, tuotekehitys ja saksalainen tarkkuus tekivät meihin suuren vaikutuksen. Tilasin malliryhmät myymäläämme samana vuonna, ja ryhdyimme Noblessa-kauppiaiksi.”

Nykyään Noblessa on Keittiökauppa Kylväjän päätuote, ja yritys on yksi Suomen johtavista Noblessa-myymälöistä. Kasvun myötä keittiökauppa on rekrytoinut lisää henkilökuntaa ja laajentanut toimitilansa Tampereen Lielahdessa sijaitsevaan 600 neliön kokoiseen myymälään.

Korona-aika on ollut monelle yrittäjälle 90-luvun lamaan vertautuva kriisin paikka, mutta huonekalu- ja sisustuskaupoissa asiakkaita on riittänyt etätöiden ja kotona oleilun yleistyessä. Moni on kyllästynyt tuijottamaan samoja nurkkia ja suunnittelee kotiinsa pientä pintaremonttia tai isompiakin muutostöitä. Kun ulkomaille ei pääse matkustamaan, sijoitetaan raha nyt kodin kunnostukseen:

“Remontteihin ei ehkä satsata yhtä isoja summia kuin ennen koronaa, mutta pienemmilläkin muutoksilla kotiin saadaan toivottua vaihtelua. Oli käytettävä summa mikä tahansa, niin keittiömyynnin ammattilainen osaa luoda vastinetta budjetille.”

Perheyritys katsoo tulevaisuuteen

Keittiökauppa Kylväjän arjessa kaikilla on selkeä työnjako. Taina Kylväjällä on yrityksen luova vastuu, hänen insinöörimiehensä Hannu vastaa yrityksen käytännön asioista sekä tuo teknistä asiantuntemusta keittiösuunnitteluun, ja perheen poika Lauri on myymäläpäällikkönä ottamassa yhä suurempaa roolia liiketoiminnan kehittämisestä.

Lähivuosina yrityksessä on edessä sukupolvenvaihdos, mutta siihen asti Taina Kylväjällä on monta rautaa tulessa. Uudet ideat, innovaatiot ja asiakkaat haastavat kauppiaan päivittäin entistä parempiin suorituksiin, ja tahti vain kiihtyy:

“Työni on niin antoisaa, että se tuntuu myös harrastukselta. En varmasti ikinä lopeta työntekoa, koska laatutuotteita on ilo myydä asiakkaille. Keittiökaupassa laadun kriteeri ei ole pelkkä tuote, vaan loppulaatu syntyy siitä, kun asiakas on tyytyväinen.”

Tänä vuonna Taina Kylväjä juhlii 30 vuoden yrittäjänuraansa. Markkinatilanteet ja trendit ovat vuosien varrella muuttuneet, mutta kaksi asiaa säilyy aina toiminnan ytimessä: laatu ja kokonaisvaltainen asiakaspalvelu. Näillä eväillä keittiöalan konkari jatkaa yrittäjyyden seuraavalle vuosikymmenelle ja luotsaa Keittiökauppa Kylväjää kohti uusia mahdollisuuksia. Suuntana on kasvu, aivan kuten ympäröivässä kaupungissakin:

“Me näemme tulevaisuudessa ja Tampereen seudussa paljon kehittymismahdollisuuksia. Erilaiset haasteet, kuten korona-aika, ovat aina myös mahdollisuuksia löytää uusia tapoja toimia kannattavasti. On hienoa kehittää liiketoimintaa Tampereella ja palvella asiakkaita paikallisesti sellaisilla tuotteilla, joiden takana voi itse seistä.”

Noblessa-keittiöiden valmistajana on saksalainen perheyritys nobilia-Werke J. Stickling GmbH & Co KG. Laatukeittiöt valmistetaan 75 vuoden perinteellä Euroopan suurimmalla keittiötehtaalla Saksassa huippumodernia automaatiota hyödyntäen. Suomeen Noblessa-ketju laajeni vuonna 2011. Nykyisin yli 140 suomalaista työllistävällä Noblessalla on jo 35 itsenäisten kauppiaiden pyörittämää myymälää Espoosta Rovaniemelle saakka. Lisätietoja: www.noblessakeittiot.fi